Äventyrsgolf på Haverdals Camping

Det finns en golfare i oss alla. Kom och testa Halmstads roligaste äventyrsgolf. Vår 12-håls äventyrsgolfbana byggdes 2010 men har sedan dess fått många omändringar för att göra banan rolig även för våra återkommande spelare, varav den senaste stora ombyggnatioen var klar till sommaren 2020. Banan är kuperad vilket gör spelet mer spännande och roligt. Det som verkligen är kul med äventyrsgolf är att alla från småttingarna upp till mormor/farfar kan spela tillsammans och ha jättekul.

Äventyrsgolf är lite annorlunda mot den traditionella bangolfen/minigolfen, det finns lite mer inslag av vanliga golfregler.  Till exempel så slår alla ut sin boll, sen fortsätter den som är närmast hela tiden.  På varje bana finns det två olika vägar att välja mellan, en lätt och en lite svårare. Detta så att varje spelare själva kan anpassa svårighetsgraden efter egen förmåga. För att ni ska veta hur de går till har vi skrivit reglerna här längre ner.

Invigningen

Vår bana invigdes 1 maj 2010 av Dåvarande turistchefen Ann-Charlotte Ericsson och Hans Olofsson svensk mästare i minigolf. De spelade premiärrundan tillsammans med Göran Karlson, Region Halland & Tomas Pettersson, En kul kille (som han själv kallar sig). Banan är byggd av Scandinavian minigolf. Banan har 12 hål och är ganska kuperad. Redan efter första avslutade säsongen förstod vi att de va en succé. Nedan ser ni filmen ifrån invigningen.

Regler Äventyrsgolf

Varje spelare löser egen klubba och boll. Tips är att ha olika färg på bollarna om ni är flera spelare!

  • Max 7 slag på varje bana.
  • Alla spelare slår ut sitt första slag och den spelare vars boll ligger närmast hålet fortsätter att slå sitt andra slag och så vidare. Skulle några bollar knocka ingår detta i spelet.
  • Om bollen spelas ned i vatten eller av banan tas bollen upp på banan där den spelades ned/ut och ett (1) pliktslag räknas till protokollet.
  • Om bollen spelas ned i en sandbunker eller i ruffgräs spelas bollen vidare därifrån. Inget pliktslag räknas.
  • Varje bana har en lätt och en svår väg. Spelas svår väg och man kommer igenom på lätt väg, räknas ett (1) pliktslag till protokollet.
  • Flaggorna skall alltid sitta kvar i hålen.
  • Vid spelets slut räknas antalet slag samman och minst antal slag vinner!

Övriga regler:
HUNDAR FÅR EJ VARA PÅ BANAN!

Öppettider

Se campingens öppettider.

Hundar får ej vara på Banan.

Priser

Vuxna 75 kr
Barn 50 kr
Senior 70 kr

Grupprabatt om man är fler än 10 personer.
Kommer ni större sällskap kan det vara bra att meddela oss innan så vi vet om det, vänligen ring 035-52310.

Haverdals Camping

Haverdalsvägen 62
30571 Haverdal

Telefon: 035-52310
Email: info@haverdalscamping.se

X